Profiel Gerben van Houwelingen

Ir. Gerben van Houwelingen

Nederlands, Europees en UPC octrooigemachtigde
Gerben van Houwelingen

Gerben werkt sinds augustus 2016 voor de afdeling Werktuigbouwkunde van Vriesendorp & Gaade. In 2019 werd Gerben beëdigd als Nederlands octrooigemachtigde. In 2021 werd hij ingeschreven als Europees octrooigemachtigde. Zijn activiteiten omvatten het onder begeleiding van een ervaren octrooigemachtigde opstellen en behandelen van octrooiaanvragen voor Nederlandse en buitenlandse klanten.

Achtergrondinformatie

Gerben van Houwelingen studeerde Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Hij is in juni 2016 afgestudeerd met als specialisatie 'Engineering Fluid Dynamics' (technische stromingsleer). Zijn stageproject voerde hij uit bij de ontwikkelafdeling van BDR Thermea/Remeha. Gerben studeerde af met een onderzoek naar het ontwerp van een akkoestische stromingsmeter.

Expertise

Door zijn opleiding Werktuigbouwkunde heeft Gerben een brede kennis van diverse technische vakgebieden. Hij heeft onder meer diepgaande kennis van werktuigbouw, stromingsleer, technische stromingsleer, thermische werktuigbouw, aerodynamica, akkoestiek en turbo machines.

Lidmaatschappen

Orde van Octrooigemachtigden
EPI - European Patent Institute