Profiel Wanroij 03

Drs. Mayke van Wanroij

Benelux en Europees merken- en modellen gemachtigde
Mayke van Wanroij

"De combinatie van juridisch inhoudelijk werk en het geven van een degelijk en praktisch advies aan clienten maakt het werk afwisselend en altijd boeiend."

Mayke van Wanroij is Benelux en Europees merken- en modellengemachtigde. Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij een middelgroot merkenbureau in Rotterdam heeft Mayke in 2014 de overstap gemaakt naar Vriesendorp & Gaade.

Achtergrondinformatie

Na haar studie Communicatiewetenschap, richting Marketingcommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft Mayke zich verdiept in het Intellectuele Eigendomsrecht, in het bijzonder in het merken- en modellenrecht. In 2007 heeft zij de Beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigde (BBMM) met succes afgerond. Met haar uitgebreide werkervaring als gemachtigde en afronding van de beroepsopleiding mag zij zich BMM Erkend Merkengemachtigde noemen. Het keurmerk BMM Erkend Merkengemachtigde is een kwaliteitskeurmerk van merkengemachtigden. Dit keurmerk is in het leven geroepen door de BMM (Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht).

Expertise

Mayke heeft ruime ervaring met het adviseren van clienten met betrekking tot het beschermen van merken en modellen in de Benelux en het buitenland en het geven van advies over portfoliomanagement. Dankzij haar achtergrond in combinatie met haar juridische kennis met betrekking tot het beschermen van merken en modellen maken haar een prettige sparringpartner voor cliënten.

Lidmaatschappen

BMM - Benelux vereniging voor Merken- en Modellenrecht 
INTA - International Trademarks Association
JCI - Junior Chamber International