Annemieke Kooy

Mr. Annemieke Kooy

Advocaat
Annemieke Kooy

“Liefde voor het vak is wat mij kenmerkt. Mij vastbijten in een zaak, of het nu een procedure of een advies is, dát is waar ik mijn voldoening uit haal. Wanneer u dit van mij vraagt haal ik de onderste steen boven om voor u een optimaal resultaat te bereiken. U kan van mij verwachten dat ik vol toewijding uw belangen behartig en bereid ben om die extra stap te maken.”

Expertise

Annemieke specialiseerde zich tijdens haar studie en gedurende haar hele loopbaan als advocaat op het gebied van de Intellectuele Eigendom. Sinds april 2016 maakt zij deel uit van het team van Vriesendorp & Gaade. Haar praktijk omvat octrooirecht, merkenrecht, handelsnamen, domeinnamen, modellenrecht auteursrecht. Zij heeft ervaring met procederen, licenties, samenwerkings- en geheimhoudingscontracten in nationale en internationale kwesties. Annemieke heeft door het bijstaan van farmaceutische bedrijven kennis verworven betreffende bestuursrechtelijke procedures over marktvergunningen voor geneesmiddelen en Aanvullende Beschermingscertificaten. Ook voor reclamerecht kunt u bij haar terecht.

Achtergrondinformatie

Voordat Annemieke naar de Nederlandse universiteit ging, studeerde zij een jaar aan de Université pour Étudiants Étrangers in Zuid-Frankrijk. Aan het einde van haar studie rechten in Groningen specialiseerde zij zich in het intellectuele eigendomsrecht door het schrijven van een octrooirechtelijke afstudeerscriptie. Zij behaalde een Masters in Law met specialisatie Intellectuele Eigendom aan het King’s College in Londen.

Lidmaatschappen

Nederlandse orde van Advocaten
Licensing Executives Society (LES Benelux)
Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle (AIPPI)
Vereniging voor Auteursrecht
BMM - Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht