Profiel Brekhoff 02

Mr. Rutmer Brekhoff

Advocaat
Rutmer Brekhoff

"Bescherming van A tot Z. Ik sta cliënten bij van de eerste inschrijving van bijvoorbeeld een merk of model tot - als dat nodig mocht zijn - in een procedure bij de rechtbank." 

Vanaf maart 2013 is Rutmer werkzaam als advocaat bij Vriesendorp & Gaade, eerst als juridisch medewerker en sinds februari 2014 als beëdigd advocaat.

Achtergrondinformatie 

Rutmer heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Groningen en is in 2012 aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd in de richting informatierecht. Daarnaast heeft hij de master Journalistiek afgerond aan de Universiteit van Groningen. Voordat Rutmer bij Vriesendorp & Gaade was hij als paralegal werkzaam voor twee Amsterdamse advocatenkantoren, secretaris bij de Amsterdamse Kunstraad en liep hij stage bij NRC Handelsblad. 

Expertise 

Rutmer houdt zich bezig met het adviseren, onderhandelen en procederen met betrekking tot intellectuele eigendomsrechten (octrooirecht, merkenrecht, auteursrecht, modelrecht, databankenrecht, handelsnaamrecht), domeinnamen en oneerlijke concurrentie.

Lidmaatschappen 

Orde van Advocaten 
Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden
BMM - Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht