Profiel Kunz 04

Astrid Kunz-Van der Laan

Benelux en Europees merken- en modellen gemachtigde
Astrid Kunz-Van der Laan

"Complete ondersteuning van onze Cliënten op het gebied van het beschermen van merken en modellen."

Astrid Kunz-Van der Laan is werkzaam bij Vriesendorp & Gaade sinds 1991. Ze is begonnen als secretaresse op de merkenafdeling en heeft daarnaast jarenlang als juridisch secretaresse de advocaten van het kantoor ondersteund. Sinds drie jaar is ze werkzaam als merken- en modellengemachtigde. In Januari 2016 ronde ze de opleiding tot Benelux merken- en modellengemachtigde met succes af.

In haar rol als Benelux en Europees merken- en modellengemachtigde adviseert Astrid een grote verscheidenheid aan cliënten, waaronder zowel particulieren als nationale en internationale bedrijven. Ze adviseert over verschillende vormen van productbescherming, zoals merken en modellen. Tot haar dagelijkse werkzaamheden behoren alle aspecten van de Intellectuele Eigendom, waaronder het verrichten van beschikbaarheidsonderzoeken voor merken, en advisering en vertegenwoordiging van cliënten bij registratie-, weigerings- en oppositieprocedures met betrekking tot merken en modellen.

Achtergrondinformatie

Astrid heeft een opleiding tot Europees secretaresse Marketing bij Schoevers gevolgd. Daarnaast heeft zij van 2011 tot 2012 een studie HBO rechten gevolgd. Met haar uitgebreide werkervaring als gemachtigde en afronding van de beroepsopleiding mag zij zich BMM Erkend Merkengemachtigde noemen. Het keurmerk BMM Erkend Merkengemachtigde is een kwaliteitskeurmerk van merkengemachtigden. Dit keurmerk is in het leven geroepen door de BMM (Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht).

Expertise

Astrid is gespecialiseerd in merkenrecht, modellenrecht en auteursrecht.

Lidmaatschappen

BMM - Benelux vereniging voor Merken- en Modellenrecht
ECTA - European Communities Trade Mark Association
INTA - International Trademark Association