VMI

VMI wint octrooi-inbreuk rechtszaak tegen Chinese copycat

Een grote overwinning in VMI's gevecht tegen octrooi-inbreuk! De Chinese rechtbank voor Intellectueel Eigendom heeft VMI op alle eisen in het gelijk gesteld en de volledige door VMI gevraagde compensatie toegekend, te betalen door Shuangjun Plastic and Rubber Machinery Ltd. In 2015 oordeelde het Chinese Patent Management Bureau ook al dat Shuangjun zich schuldig maakte aan octrooi-inbreuk op VMI's octrooi op haar bandenbouwtrommel.

VMI (Veluwse Machine Industrie) te Epe is marktleider op het gebied van complexe productie machines voor de rubber- en bandenindustrie. VMI's bandenbouwtechnologieën worden beschermd met enkele honderden octrooien in strategisch gekozen landen, waaronder China.

VMI ontdekte dat Shuangjun, een Chinese concurrent, een bandenbouwtrommel verkocht die inbreuk maakte op ten minste één van haar Chinese octrooien. VMI verkreeg één van de trommels als bewijs en diende vervolgens een klacht in bij de Chinese autoriteiten, wat resulteerde in een inval bij Shuangjun. VMI startte een civiele rechtszaak tegen Shuangjun, die desondanks doorging met de verkoop van de betreffende trommels. Shuangjun trachtte nog tevergeefs het Chinese octrooi te invalideren.

VMI heeft nu een bestraffende schadevergoeding ('punitive damages') toegewezen gekregen in de civiele rechtszaak tegen Shuangjun. Deze uitspraak betekent een enorme triomf in het gevecht van VMI tegen octrooi-inbreuk. In een persverklaring van 30 juni 2016 stelt VMI dat deze overwinning haar vertrouwen in het Chinese juridische systeem bevestigd en haar sterkt om alle significante octrooi-inbreuk te blijven identificeren en hier in elke zaak snel en krachtig op te reageren.

Vriesendorp & Gaade assisteert VMI bij het aanvragen, behandelen, verdedigen en handhaven van haar octrooien, merken en modellen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van octrooibescherming in China? Neem dan contact op met één van onze octrooigemachtigden.